Angliai kirándulás
Július elején iskolánkból a Student Lines Diákutazási Iroda szervezésében, harmadik alkalommal látogattuk meg Angliát, 45 fős csapatunkkal. Brighton hangulatos belvárosában és a világ első mólóra épített vidámparkjánál, a Palace Pier-en megettük első Fisch and chips-ünket, majd elutaztunk a Lego világába, az angliai Lego élményparkbanban: minivárosok, hullámvasutak, sövénylabirintus, Star Wars kiállítás, 4D film stb. nézegethettünk. Séáltunk a királynő kedvenc városában, Windsorban és a híres iskolavárosban, Eton-ben. London forgataga, idén is magával ragadott bennünket. Városnézés Portsmouth-ban (látogatás a világ leghíresebb hadihajóján, Nelson zászlóshajóján, a Victory-n, Királyi Hajózási Múzeumban) szép emlék marad. Rövid városnézésünk Chichesterben (katedrális, Market Cross) és Arundel neogótikus székesegyházában, az angliai kisvárosok finom báját érzékeltette velünk.
Ismét maradandó élményeket szereztünk!A képhez tartozó alt jellemző üres; anglia-1024x768.jpg a fájlnév


Napészlelők találkozója 2018

Június 23-án délután Vilmos és Kázmér – szüleik kíséretében – részt vettek a Magyar Csillagászati Egyesület Napészlelő Szakcsoportjának évente megrendezésre kerülő találkozóján az egyesület székhelyén az óbudai Polaris Csillagvizsgálóban. A gellérthegyi Uránia bezárása óta, ez Budapest egyetlen nagyközönség számára is nyitott csillagászati intézménye.
„Kázmér és Vilmos idén országos versenyt nyertek  a Nappal kapcsolatos kutatási munkájukkal, melyről a júniusi Meteorban részletesen beszámoltunk. A szakkörvezető előadásából megtudhatták az érdeklődők, hogyan formálta az elmúlt években a szakkörét és hogyan tervezi a szakkör jövőjét. Az előadás végén bemutatkozott a versenyt megnyerő két ifjú tagtársunk is, sikerüket elismerő szavakkal és tapssal fogadták a jelenlévők.”
Napészlelők találkozója 2018 Tovább>>
Az előadások között lehetőség adódott, hogy a fiúk használják (és vezéreljék!) a csillagvizsgáló főműszerét, amivel a változatosság kedvéért napfoltokat figyelhettek meg. 
Rengeteg pozitív és örömteli pillanat volt.A képhez tartozó alt jellemző üres; csillag.jpg a fájlnév


Medve Szabadtéri Matematikaverseny

Megyei forduló
2018. május 28-án rendezték meg az Óbudai-szigeten a Medve Szabadtéri Matematikaversenyt, melyen öt 3 fős 5.a osztályos csapatunk indult. A többórás verseny nagyon nagy élmény volt tanulóinknak és tanárainknak is. Csapataink közül ezüst medve fokozatot hoztak el többen is. Összesen a medvebocs kategóriában 344 csapat indult.

A kerület induló 5. évfolyamosai közül egyik csapatunk
Bálint-Pallaghy Bulcsú
Harmatha Csoma
Horváth Máté

II. helyezett
Feladatok megoldásai között 6599 m gyalogoltak összesen

Baksay Dániel
Bara Dávid
Pintér Ákos

III. helyezett
Feladatok megoldásai között 7904 m gyalogoltak összesen

Minden csapatnak gratulálunk a sok jól megoldott feladatokhoz, és a kitartó munkához!


Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája
Döntő

2018. május 7-én a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája XVIII. országos döntőjében Csallóközi Vilmos és Kerekes Kázmér 4.b osztályos tanulók közös csillagászati kutatása az I. helyezést érte el.A képhez tartozó alt jellemző üres; kgytk1.jpg a fájlnévA képhez tartozó alt jellemző üres; kgytk.jpg a fájlnév

Gratulálunk! Fantasztikus volt az előadásotok!